2015. április 24.
A valós távmunka lehetőségek – valóban van ilyen?

A mai világban sokan munkanélküliek, nincs munkájuk különböző okokból kifolyólag. Nekik nagyon jól jönne akár olyan munka is, melyet távmunkaként végezhetnének. De mi is az valójában? A távmunka azt jelenti, hogy nem a munkahelyen végezzük a munkát, hanem attól távol, valahol máshol.

A munka jellegétől függően lehet otthon is, vagy bárhol máshol. Tehát nincs munkahelyhez kötve. Ezért sokan azt gondolják, hogy bárki jelentkezhet távmunkára, hisz nem is kell bejárnia naponta, bármikor dolgozhat, amikor kedve van hozzá az adott napon.Tévednek, mivel ebben a munkában is elengedhetetlen a megfelelő tudás.

Igaz, hogy kényelmesebb, mivel otthonról is lehet dolgozni, és nem kell az undok kollégákat elviselni, vagy az unalmas pletykákat hallgatni. Viszont sokszor magunknak kell beosztani az időnket, pontosan ki kell számolni, hogy az adott feladatra mennyi idő jut, hogy véletlenül se fussunk ki az időből. Tehát, ha távmunkásnak szeretnénk állni, jól gondoljuk meg.

Lényeges az is, hogy mihez értünk, mivel nem minden munkát lehet távmunkában is végezni. De milyen munkák ezek? Többségében internetes munkák, miket vagy teljes egészében online lehet végezni, vagy csak részben kell online lenni, a többit viszont offline is elvégezhetjük.

Nagyon kell figyelni az álláshirdetéseket, mert többségében ezek az internetes munkák átverések. Csak a valós munkákra jelentkezzünk, amik mögött valódi cég áll. Előfordul olyan is, ritkán, hogy egy ismerősünk keres távmunkásokat. Amennyiben érdekel minket, mivel ismerjük az illetőt, tudjuk, hogy megbízható ember, azonnal csapjunk le az ilyen lehetőségre.

Vannak lehetőségek, lehet találni megbízható távmunkát, ha kitartóan keresünk, valamint rendelkezünk megfelelő szakértelemmel az adott területen. Sajnos nagyon sokan keresnek otthon végezhető távmunkát, és nem elég a szorgalom, hanem ki kell tűnnünk valamiben, ami másokból hiányzik. Amennyiben álláshirdetést adunk fel, mindenképp másképp fogalmazzuk meg, mint mások, legyen olyan a szövegünk, amitől ott ragadnak az emberek, és talán ezzel több lehetőséget is kaphatunk.

Amennyiben jelentkezünk egy távmunkára, mindenképp választékosan fejezzük ki magunkat, próbáljunk úgy fogalmazni, hogy felkeltsük a munkaadónk érdeklődését.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs