2019. augusztus 10.
A válás leggyakoribb okai

Biztosan Ön is hallott már arról a statisztikai kimutatásról, melyben arról számolnak be, hogy a friss házasságok fele végződik válással. Ám mi lehet ennek az oka, mi annak jártunk utána.

[wp_ad_camp_1]

A kapcsolatok nagyobbik hányadát maguk a párok teszik tönkre. Igaz, olyanok is előfordulnak, amikor különféle külső ráhatás következményeként történik meg a baj. Viszont a legtöbb esetben csakis a házaspárokon múlik. A felmérések szerint a legnagyobb hiba a legtöbb esetben a kommunikáció hiánya. Minden kapcsolatban előbb vagy utóbb előkerülnek a konfliktusok. Ezek sajnos elkerülhetetlenek. Viszont meg kell tanulnunk kezelni őket. Nagyon fontos, hogy kommunikáljunk és beszélgessünk. Hiszen, ha magunkba folytjuk a sérelmeinket, akkor annak csak rosszabb vége lesz. A következő hiba, melybe nagyon sokan beleesnek, az irreális elvárások a párunkkal kapcsolatban. Melyek a legtöbb esetben abban mutatkoznak meg, hogy pl. elvárjuk, hogy a párunk találja ki a gondolatainkat. Majd, ha nem teszi, akkor sértve vesszük magunkat.

El kell fogadnunk, hogy mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai. Úgy a párunknak, mint ahogy nekünk. Így ezek csomagban járnak. Egy kapcsolaton belünk a párok nagyon sokat alakulhatnak, változhatnak a másik fél érdekében. Ám ehhez nagyon fontos a türelem, megértés, elfogadás és nem mellesleg a kommunikáció. Persze könnyű ezt mondani. Ám mi választjuk, nekünk kell elfogadni. Érdemes a házasság előtt együtt éléssel próbálkozni. Ugyanis így nagyobb eséllyel ismerhetjük ki a partnerünket, és mégsem olyan fájdalmas az elválás. Viszont ne gondoljuk, hogy minden esetben az elválás a megoldás. Hiszen mi a garancia, hogy egy másik kapcsolatban minden tökéletes lesz? Persze az is nagyon fontos, hogy a kapcsolatunkat mindkét fél akarja és tegyen is érte. Hiszen egyoldalúan sosem fog működni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs