2016. október 22.
A tengervíz pozitív hatásai

Rengeteg ember szeret a tengerparton nyaralni, és aki megteheti annak azt ajánljuk, hogy tegye is meg ezt minden egyes évben! Azért ajánljuk ezt, mivel a tenger amellett, hogy gyönyörű és számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt, rengeteg pozitív hatással bír! Cikkünkben ezeket a pozitív hatásokat tárjuk fel az olvasó számára.

[wp_ad_camp_1]

A görög mitológiából ismert Aphrodité is a tengervíznek köszönhette szépségét. Aphrodité története persze csak egy legenda, azonban az tudományosan bebizonyított tény, hogy a  víznek például stresszoldó hatása van, a stresszmentes élet pedig megszépíti az embert. A tenger vize nagyon jó gyógyító hatással van például a reumás betegekre, és a bőrbetegségekben szenvedőkre is. A tengervíz összetétele nagymértékben hasonlít az ember vérplazmájának összetételéhez. A tengerben fellelhető moszatoknak és algáknak hidratáló hatást tulajdonítanak, és azt tartják, hogy ezáltal lassítják a bőr öregedését is. Ha valaki algával, vagy bármilyen algát tartalmazó készítménnyel keni testének bőrét, az garantáltan könnyebben előzi meg a ráncokat és a narancsbőrt, mint azok az emberek, akik nem tesznek ugyanígy.

Sok kozmetikai termékbe, valamint étrendkiegészítő tablettában találhatunk algát, hiszen az segít a salaktalanításban, valamint az emésztés helyes működésében. Mivel az algák rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ezért segíthetnek bizonyos vírusos megbetegedések, például a herpesz és az influenza megszüntetésében, valamint a láz és fájdalom csillapításában, valamint az allergia megszüntetésében és a gyulladások enyhítésében. Nyaraljunk tehát minél többet a tengerparton, és használjunk minél több algát tartalmazó terméket saját szépségünk és egészségünk érdekében, hiszen az eredményért garantáltan megéri!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs