2015. március 24.
A szupertakarékos sütő

Egy olajsütőben bármit el tudunk készíteni a tenger gyümölcseitől kezdve, rizottón keresztül a desszertekig. Ám van egy szupertakarékos sütő, melynek érdekessége, hogy körülbelül 1 kiló sült krumplit tud megsütni mindössze egy kanálnyi olaj segítségével.

Ez a mennyiség elsőre elég hihetetlennek tűnik, de aggodalomra semmi ok! Ez a sütő nem az idegenektől ellopott űrtechnológiával készült, hanem egy keverőlapát és az impulzusos fűtési rendszer teszi lehetővé a szinte olaj nélküli működését. Az így sütött burgonya jóval egészségesebb olajban tocsogó társainál, és elkészítéséhez sem kell egy kád forró olajat tartanunk a konyhapultban.

Ez megoldást jelenthet egészségi és energiatakarékossági szempontból is. Ismerős mindenkinek a helyzet, hogy a serpenyőt csordultig megtöltjük olajjal, hogy jól átsüljön a krumpli, ne égjen le, stb. Ez pedig óriási pazarlást, de ennek vége. Az egy kanálnyi olajjal sütött burgonyákat majdhogynem egészségesnek is mondhatjuk, hiszen nem csöpög belőlük az olaj, így nem hizlalnak olyan nagy mértékben, valamint az egészségre sem jelentenek túl nagy kockázatot, mint másik felhasználással készült társaik.

Persze nem arról van szó, hogy ez egy új csodamódszer a fogyásra, emellett ajánlott rendszeresen sportolni, ha fitt alakot szeretnénk magunknak. Azonban mégis jó tudni, hogy milyen alternatívák vannak az egészségtudatos életmódra.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs