2018. június 10.
A szomszédos Szerbia magával ragad

Az itt élő emberek legfőbb jellemzője, hogy mosolyognak és mindig szívesen fogadják a vendégeket/ismerősöket. A vendégek fogadására mindig akad egy kis házikolbász vagy rostélyosnak való, a finom birs, illetve barackpálinka mellé. 

A belgrádi emberek a délelőttöket a kávézókban töltik és ott vitatják meg az aznapi tenni valókat. A zlatibori nők fürgén bicikliznek, míg juhuk terelése közben is vígan kötögetnek. Szerbiának nincs tengerpartja, de számos látnivalóval rendelkezik, melyet érdemes meglátogatni. Az, aki egyszer belekóstol a balkáni mentalitásba, örökre rabul ejti. 2010-ben Belgrádot Európa buli fővárosának kiáltották ki, és ez a cím a mai napig megállja a helyét.  Belgrádnak kettő részre osztható. A Száva és a Duna torkolatánál terül el az egykori Nándorfehérvár. A város egyik része, mondhatni, mint a Budai oldal, a régi rész, amely történelmi hagyományokkal bír. A város új része viszont világhírű gyáraknak és vállalatoknak a központi találkozója. Amennyiben ide látogatunk mindenképp érdemes megtekinteni a Szent Száva székesegyházat, amely hatalmas területen terül el.

Továbbá egykori nándorfehérvári várat, a török emlékeket és a Nemzeti Múzeumot. Ám talán a vidékre érdemesebb nagyobb hangsúlyt fektetni, mint a fővárosra. A Dinári-hegység részeként ismert Zlatibor-hegységet, mindenképp érdemes meglátogatni. Minden évszakban gyönyörű, Szerbia egyik legismertebb Nemzeti parkja. Itt található a közelben egyik legkedveltebb látnivaló a Drvengrad, amelyben összegyűjtötték a népi emlékeket, relikviákat, és megjelenítették a nép életmódot, amely hosszú évszázadokon keresztül életben tartotta itt az embereket. Az itteni emberek főként juhtenyésztéssel foglalkoznak. Sajtokat, túrokat készítenek. A juhok gyapjujából pedig népviselet kötnek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs