2018. december 10.
A szolárium jótékony előnyei

Úgy gondolom, hogy az senki számára sem kétséges, hogy a napfénynek vagy a szoláriumnak nagyon sok jótékony hatásai lehetnek a szervezetünkre. Ugyanis a D3 vitamin, melyre minden élőlénynek szüksége van, gyakorlatilag egyedül a napsugarak által képződnek a szervezetünkben.

Tulajdonképpen úgy is mondhatnánk, hogy a szervezetünknek létfontosságú szüksége van a D3 vitaminra, hiszen ez által tudja kivonni a kalciumot az élelemből. Illetve ez mellett ezért is szokták a csecsemőknél alkalmazni kb. egy éves korukig mesterségesen módon a D-vitamin bevitelét. Ugyanis a csecsemők részére nagyon fontos a kalcium megfelelő felszívódása, amely a csontok egészégéért és megfelelő fejlődéséért felelős. Ez mellett a kalcium még számos testi funkció szempontjából fontos az emberi szervezet számára, mint pl. sejtosztódás, izomműködés, anyagcsere. Továbbá az is érdemes tudni róla, hogy ultraibolya B sugárzás javítja vér minőségét és csökkenti néhány mérgező anyag mennyiségét. A szolárium által ugyanazt a folyamatot érhetjük el a szervezetünkben, mint mikor a nap sugaraival találkozunk.

Csak ebben az esetben sokkal kímélőbb hatással van a bőrünkre, mint a természetes napfény. Hiszen a szoláriumokban az ultraibolya B sugarak a minimális szintre vannak csökkentve, így éppen csak kiváltsák azt a biológiai hatást, amelyre szükségünk lehet. Az ultraibolya A sugarak pedig arra szintre vannak csökkentve, hogy elérjük a napbarnított hatást. A szolárium a természetes napfényhez hasonlóan kiegyensúlyozott spektrumokkal rendelkezik, ez által biztosítja a napsugarak minden lehetséges kedvező hatását az emberi szervezet számára. De nagyon fontos betartani bizonyos szabályokat figyelni, mint pl. a szolárium használata előtt mindenképp távolítsuk a sminket és a szoláriumban töltött időt mindig fokozottan növeljük.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs