2017. október 30.
A szerencsét hozó szerencsebambusz

Bár a szerencsebambusznak valójában semmi köze nincs a bambuszokhoz, mégis ekként árusítják, és tartják sokan az otthonukban. A feng shui hívei hiszik, hogy ez a növény szerencsét hoz az életükbe. Ez persze nem is probléma, hiszen egyrészt a feng shui elfogadja a szerencsebambuszt, másrészt pedig az mindenesetre valóban szép kiegészítője az otthonnak.

A szerencsebambuszról azt tartják, hogy már önmagában is megtisztítja a házat a negatív energiáktól, és segít bevonzani a pozitívokat. Sőt, a szerencsebambusz egy jelzőrendszerként is működik ebben a tekintetben, hiszen elvileg abban a házban, amelyben túl sok a negatív energia, pusztulásnak indul, ahol pedig pozitív energiák veszik körül, ott szépen hajt. Persze nem ez minden, amit a szerencsebambusz tud. Attól függően ugyanis, hogy hány darabot helyezünk el belőle a lakásunkban más-más területeken hoz majd nekünk szerencsét. Legkevesebb két bambusz kell ahhoz, hogy egy területen szerencsénk legyen.

Ez a terület pedig a szerelem. Tehát két szerencsebambusszal elvileg bebiztosíthatjuk magunknak a sokáig tartó szerelmet. Ha ez nem elég, akkor már három bambusszal a boldogsághoz is hozzásegíthetjük magunkat. Egyébként ugyanezt érhetjük el a hat darab szerencsebambusszal is. Ha valakinek az egészségével van problémája, vagy egyszerűen szeretné azt sokáig megőrizni, annak öt vagy hét darab szerencsebambuszt kell beszereznie. Nyolc szál bambusz jólétet, míg kilenc szál pedig szerencsét hoz a házra és annak lakóira. Ha pedig az élet minden területén szerencsések szeretnénk lenni, akkor érdemes huszonegy szál szerencsebambuszt beszerezni.

Az persze, hogy a rengeteg szerencsebambusz valóban beváltja-e a reményeinket kérdéses lehet, de egyébként pedig csupán egy váza és víz kell a tartásukhoz. Igénytelen növények ellenére valóban szép színfoltjai lehetnek az otthonunknak, és ha megunjuk őket, egyszerűen földbe is ültethetjük őket. Így pedig elveszítik bambuszos jellegüket, és sárkányfához fogunk jutni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs