2018. szeptember 06.
A szép bőr titka pofon egyszerű

Mindannyian azt szeretnénk, hogy bőrünk szép és egészséges legyen. Napjainkban már számtalan kozmetikai termék vásárolható meg a boltokban és sokan azt gondolják, hogy a drága krémek majd megoldanak mindent és rövid időn belül már is szép lesz a bőr.

A szép bőr titka valójában nagyon egyszerű és a szakértők szerint napi három adag zöldség és gyümölcs fogyasztása már néhány hét múlva meghozza majd az eredményt. Természetesen nagyon sok módszer van amivel egészségessé, széppé varázsolhatjuk a bőrt, a legfontosabb szempont azonban minden esetben az, hogy mindezt természetes anyagokkal tegyük. A bőr tulajdonképpen az immunrendszerünket jelképezi és nagyon meglátszik a bőrön, hogy mit eszünk, hogyan táplálkozunk stb. A szép bőr eléréséhez nélkülözhetetlen, hogy sok vizet fogyasszunk. A bőr számára nagyon fontos, hogy hidratáljuk, nemcsak kívülről, hanem belülről is. A hidegebb időszakokban elég a napi 1-1,5 liter víz, a melegebb hónapokban azonban ez a mennyiség akár 2-2,5 liter is lehet. Kevesen tudják talán, hogy a megfelelően hidratált bőrön kevésbé látszanak a ráncok.

A belső támogatás mellett fontos a külső odafigyelés is. Nagyon jót tesz a arcbőrnek ha minden reggel megmossuk tiszta vízzel, így az arcbőr felfrissül.  Hogyha sminket használunk akkor lefekvés előtt mindig kötelezően mossuk le az arcunkat, sose aludjunk úgy, hogy a smink rajta van a bőrön, mivel a bőr pólusai nem tudnak éjszaka lélegezni és ez nagyon rossz hatással van rá. Hogyha a szervezetünk megkapja mindazt amire szüksége van, legyen szó zöldségekről, gyümölcsökről, vitaminokról, vízről stb., akkor a bőrünk is egészéges és szép lesz. Nem lesz szükségünk különféle krémekre, alapozókra vagy púderekre és nem kell amiatt aggódnunk, hogy idő előtt jelennek meg ráncok a bőrön.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs