2015. október 25.
A sürgősségi fogamzásgátlás veszélyei

Elődeink, de még napjainkban is a keresztény emberek felfogása szerint a gyermek Isten áldása a családban. A legnagyobb ajándék és egyben feladat, amit ember kaphat: egy új életnek, egy kis embernek útjára való indítása.  Sok esetben azonban a gyermek valóban „teher ” és nem áldás. Sokan megijednek a felelősségvállalástól, félnek feladni önző kis életüket, mert már nem körülötte, hanem egy apró gyermek körül forog a világ. Félnek félbeszakítani felfelé ívelő karrierüket, és sokan az alakjuk átalakulásán aggodalmaskodnak.

A sürgősségi fogamzásgátlás tablettával bár nem ajánlott az orvosok által, mégis több nő, akár havonta is receptért szalad a nőgyógyászhoz. Ezek a nagy hormontartalmú tabletták óriási veszélyt jelentenek a női szervezetre.  Ha már semmiképpen sem szeretne gyereket a közeljövőben, inkább használjon állandó jelleggel fogamzásgátlót. Az orvosi megfigyelések arról tanúskodnak, hogy a legtöbb esetben fiatok jelentkeznek ilyen jellegű problémákkal. Sajnos a fiatalok bohém, meggondolatlan és felelőtlen tettei egy jó bulis hétvége után következményeket von maga után. Ma már egyre többet hallani egyéjszakás kalandokról a fiatalok körében. A sürgősségi tablettát az együttlét után 48-72 órán belül a szervezetbe kell juttatni, amit természetesen csak receptre lehet kiváltani. Ez a két – három nap lehetőséget ad arra, hogy keressen egy orvost, aki kiírja neki a tablettát, de ez az idő akár arra is szolgálhat, hogy meggondolja magát, és nem szakítja meg a fogamzást. Ezek a napok sordöntőek lehetnek a nő életében.

A döntést követően, bármilyen is legyen, senki nem marad már ugyanaz, mint előtte. És itt nemcsak a nő testére kell gondolni, hanem a lélekre is. Sok mindenben befolyásolhatja a szervezet addigi kiegyensúlyozott és egészséges működését. A lelkiismeret is megszólal, hisz egy élet kialakulását akadályozta meg az emberi döntés. A legnagyobb baj igazából csak akkor áll elő, amikor már a lelkiismeret is kihal.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs