2019. november 26.
A sminkelés alapszabályai

Sokak számára a sminkelés kimerül egy szem, illetve száj kifestésében, viszont ennél sokkal többről van szó. Ma már olyan professzionális termékekhez juthatunk hozzá, melynek segítségével akár otthon is mi magunk tökéletes sminket készíthetünk.

Az lemúlt években nagyon nagy vízhangja lett a kontúrozásnak, illetve a highlighterrek használatának. Tulajdonképpen ezek azt jelentik, hogy a sminkelés előtt hogyan árnyalhatjuk az arcunkat. Viszont nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy minden smink alapja a tökéletesen előkészített bőr. Mivel, ha egy piszkos zsíros bőrre szeretnénk szép sminket készíteni, az sosem lesz, olyan mintha előtte előkészítenénk a bőrünk. Így hát nagyon fontos a tisztítás, melyet egy jó bőrradírozással érhetünk el, majd a hidratálás érdekében jöhet egy jól felszívódó krém. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor mindig nagyon fontos, hogy figyelembe vegyünk, hogy milyen arcformával állunk szemben, majd a szerint kezdjünk neki a kontúrozásnak. Hiszen csak úgy készíthetünk el saját magunk számára egy tökéletes sminket, ha előbb tisztában vagyunk azzal, hogy milyen az arcformánk. A világhálón erre már nagyon sok sablont találhatunk, és mindenki könnyedén elkészítheti az összehasonlítást.

A kontúrozás mindennek a lényege, hiszen ha valaki nagyon széles arccsonttal rendelkezik, akkor azt keskenyíteni kell. Melyet a sötétebb és világosabb kontúrvonalakkal érhetünk el. Ezek elkészítéséhez használhatunk több féle púdert is. A lényeg, hogy az a minta szerint járjunk el, amely a mi arcformánkra a legjobban hasonlít. Hiszen nem mindegy, hogy milyen mintát követünk, hiszen akkor teljesen más eredményeket érhetünk el. Ha ez megvan, akkor nagyon fontos lehet a tökéletes eldolgozás. Mivel, ha nem vagyunk elég alaposak, akkor könnyedén előfordulhat, hogy foltos marad az arcunk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs