2017. április 18.
A rottweiler kutya

A rottweiler kutya arról híres, hogy a családjához, barátaihoz mindig minden körülmények között hűséges, barátságos. Ha betolakodókat, vagy ellenséget észlel, akkor igazi harcossá változik át. Az ereje, fürgesége és erős harapása miatt maximálisan képes teljesíteni az őrző-védő szerepet. Rémisztő, de a rottweiler kutya másodpercek alatt súlyos sérüléseket tud okozni a támadójának.

A rottweiler kutya a középnagy-, és a nagytermetű állatok kategóriájába sorolható, és már a testfelépítésén látszik, hogy milyen izmos, erőteljes eb. A szuka kutyák marmagassága 56-63 cm között szokott lenni, súlyuk pedig körülbelül 42 kg, ám a kanok magassága elérheti a 61-68 cm, míg súlyuk 50 kg is lehet. A kutya mozgása határozott, intelligencia szintje magas, könnyedén tanítható meg bármire, ezért is válik sok esetben munkakutyává. A gazda parancsai számára szentek, az idegenekkel szemben nem viselkedik sem barátságosan, sem agresszívan, azonban a gazdáért, valamint a családért képes bármit megtenni. A rottweiler kutya szőrzete rövid és erős, a vedlési időszakban, fontos, hogy egy gumikefe, gumis kopókesztyű segítségével a kilazult szőrszálakat eltávolítsa a gazda.

A rottweiler kutya nem igényel túl sok mozgást, azonban nem szabad megengedni neki, hogy túl sokat lustálkodjon, bátran vigye a szabadba, hiszen imád futkosni, valamint a gazdával játszadozni. Talán nem is gondolnánk, hogy a nagytestű rottweiler kutyák jobban félnek a gazdájuk felemelt hangjától, mint a verésektől, fájdalmaktól. Az eb nevelése szigorú kell legyen, azonban fontos, hogy az állat megérezze a tanítás, gondoskodás során a gazda szeretetét is. Rengeteg kutyánál jelentkeznek ízületi betegségek, ezért érdemes rendszeresen elvinni az állatot orvoshoz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs