2018. szeptember 08.
A napallergiával járó kellemetlen tünetek kezelése házilag

Sajnos, manapság már egyre nagyobb számban találkozhatunk, olyan betegekkel, akik küzdenek a napallergiás tünetekkel. Sőt úgyis mondatjuk, hogy egyre inkább népbetegséggé forrja ki magát, ez a fajta allergia.

[wp_ad_camp_1]

Mindez az egyre erősebb napsugarak hatásának köszönhető és ennek köszönhetőn mind többen válnak érzékennyé és jelentkeznek a napallergia különféle tünetei. Ez eseteben a legjobb védekezésnek a megelőzés számít. Amennyiben szeretnénk elkerülni a mindenféle kozmetikumokat és a különféle gyógyszereket, akkor a gyógynövényes krémek jelenthetik a megoldást számunkra. A fényérzékenység okai, mind a mai napig ismeretlenek, ezért szokták ajánlani a legjobb és a legbiztosabb ellenszernek elkerülést. A napallergia kezelése házilag is megoldható, ám ez csak is abban a helyzetben ajánlott, amikor enyhe tünetekről beszélhetünk. A leggyakoribb tünet, amely rögtön a napozást követő percekben, vagy esetleg órákkal később jelentkezik és a apró piros pöttyöket hozz magával. A foltok, duzzanatok, vagy esetleg hólyagok, már egy előrehaladottabb szint.

Az ilyen tüneteket követően a legjobb a továbbiakban kerülni a közvetlen nappal való érintkezést. Abban az esetben, ha az arcon illetve a nyakon jelentkeznek duzzanatok, akkor ajánlott, hogy forduljunk szakorvoshoz, hiszen azok legtöbb esetben komolyabb gyógyszeres kezelést vonnak maguk után. Amennyiben leégéssel vagy allergiával kell szembenéznünk, akkor a legjobb házi csodaszernek az aloe vera, körömvirág, kamilla, vagy perilla kivonatokat tartalmazó krémek bizonyulnak hatásosnak. Melyek nyugtatóan hatnak a bőrünkre, és enyhítik az irritációkat. Mindenképp érdemes komolyan venni az effajta allergiás tüneteket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs