2018. február 23.
A modernkori ember, ősember módjára táplálkozik

Bizonyára sokan hallottak már a paleo, vagy paleolit diétáról, életmódról. Egy amerikai dietetikus 1975-ben kísérletezte ki, majd több szerző is foglalkozott vele. Mindig is nagy sikernek örvendett, de ma éli fénykorát a paleo diéta.

Paleolit webáruház minden alapanyagot biztosít azok számára, akik szeretnék kipróbálni, vagy már nagy követői ezen életformának. A paleolit diéta azon alapul, hogy mindent a legegyszerűbb formában fogyasztjuk el, és zárjunk ki minden olyan táplálékot, melyet a paleolit korban élő ősember sem fogyasztott. A diéta alapja a magas fehérje (19-35%), magas zsírtartalom (28-58%) és alacsony szénhidrát bevitel (22-40%). Sajnos még mindig kevés ember ismeri be a diéták, életmódváltás szükségességét, és nem veszik észre mennyire rosszak a táplálkozási szokásaink. Állandó rohanás mellett nem fordítunk elég időt az étkezésre, és kész-félkész kajákkal tömjük magunkat, melyek tele vannak színezékkel, tartósítószerrel és ízfokozókkal. Ezeket az ételeket a szervezetünk nem tudja kellően feldolgozni és lerakodások keletkeznek a beleinken és a belső szerveinken. Amennyiben váltunk a paleo diétára nem feltétel, hogy elfelejtsük a finom ételeket, csak a hagyományos ízekről kell lemondanunk.

A gyorséttermi és kész kaják után biztos nagyon íztelennek tűnhet ez az étrend, de gyorsan meg lehet szokni, főleg ha tudatosan cselekszünk és tisztában vagyunk ennek az étkezési stílusnak a jótékony hatásaival. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne, bővebb információt megtudni a paleolit termékekről azt megteheti a www.nulife.hu weboldalon. Minden termékünk mellett feltüntettünk egy rövid ismertetőt, amely segítségére lehet a vásárlás során. További elérhetőségeink 30/7079-695 telefonszámon vagy az info@nulife.hu e-mail címen.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs