2015. július 16.
A megfelelő színek kiválasztása lakberendezéskor

A megfelelő színek kiválasztása fontos, mikor felújításra kerül egy lakás, vagy éppen újonnan rendezzük be. A színek adják meg az egész hely hangulatát, és fontos, hogy olyan színeket válasszunk, amelyeket nem csak szeretünk, de jól is állnak a helynek és személyiségünknek.

Általában a fehér a fő meghatározó szín. Ez a fő színek egyike. Ha lakberendezünk, nagy valószínűséggel a fehér ott lesz a palettán. Ilyenkor általában a világos színek dominálnak, ezek határozzák meg a lakás hangulatát. A fehér a tisztaság színe, és jól illik a nappali világossághoz, kiváló háttérszín egyben a sötétebb bútorokhoz. Jól ellentétezik egymást, kiváló hátteret ad a berendezési tárgyaknak, ráadásul növeli a teret. A megfelelő színeket ki tudjuk választani, mi magunk is, nem muszáj lakberendezőhöz fordulnunk, de ha professzionális megoldást szeretnénk, tegyük ezt. A lakás alapszíne általában egy szín, tehát ezt jól meg tudjuk választani, akár katalógusból is, hiszen a fehérnek is rengeteg árnyalata létezik.

Ha nem fehér, akkor is valamilyen világosabb szín, mondjuk, sárga lehet az alapszín, a lakás háttérszíne. Ez még alternatívát biztosít világos színként a lakberendezéshez. A megfelelő színek tehát legyenek világosak lakberendezéskor. Ehhez aztán jól illenek sötétebb vagy világosabb bútorok is. Ezért is jók a világos színek, mert egyként választhatók hozzá akármilyen színű bútorok, azok jól fognak állni a lakásnak. Válasszunk világos színeket lakberendezéshez, és adjuk meg vele a lakás alaphangulatát, majd a sötétebb színeket kiegészítőkkel vagy bútorokkal pótoljuk a lakás hangulatából. Lehetnek ezek még valamilyen krémszínek is, ezek is világosabb kategóriához tartoznak. Érdemes jól átgondolni festetés előtt, milyen színt is akarunk pontosan a lakásnak és jól fog sikerülni a festés. Gondoljuk át előre, mit szeretnénk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs