2020. január 09.
A megfelelő szigetelés növeli a fűtés hatékonyságát!

Sokan a megfelelő fűtési alternatívára esküsznek, azonban bármennyire is modern fűtési megoldással rendelkezik, ha a szigetelés nincs rendben, akkor gyakorlatilag az utcát és az udvart fűti. Éppen ezért nem szabad félvállról venni a szigetelést sem.

A megfelelő szigetelésről itt tájékozódhat bővebben! Sokan úgy próbálják meg csökkenteni a gázszámlán, hogy visszavesznek a fűtésből vagy pedig modern fűtési alternatívára váltanak. Ezek mind igazán hatékonyak, azonban megfelelő szigetelés nélkül nem sokat érnek. Ha nincs vele teljes mértékben tisztában, hogy milyen állapotban van otthona szigetelése, akkor érdemes energetikai audittal kezdeni, melynek keretein belül a szakember felméri a ház energetikai állapotát, aminek következtében pontosan meg tudja állapítani, hogy hol szökik el a legtöbb energia és hasznos tanácsokkal tudja ellátni a probléma megoldása kapcsán. Így fény derülhet arra, hogy milyen vastag és milyen típusú szigetelés szükséges, de akár az is a megoldás része lehet, hogy a nyílászárókat ki kell cserélni. A változtatásoknak köszönhetően otthona a szigorított energetikai rendeletnek is meg fog felelni.

Az energetikai audit, valamint a szakemberrel való konzultációnak köszönhetően elkerülhető, hogy a ház alul vagy túl legyen szigetelve. Az előbbi eredménye, hogy a házból el fog szökni a hő, az utóbbi esetén viszont feleslegesen túlköltekezik. A szigetelést érdemes szakemberre bízni, mivel így biztosan precíz munkát kap. A legjobban akkor jár, ha a szigeteléshez szükséges anyagokat mind egy helyről szerzi be. Ez azért fontos, mert, ha az anyagok nem kompatibilisek, akkor káros reakciók is felléphetnek. A legjobb, ha komplex megoldást keres a problémára és több gyártótól is árajánlatot kér!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs