2017. március 30.
A megfázás hatékony megelőzése

A megfázás egy felső légúti vírusos fertőzés, mely az orr, a torok, és a tüdő nyálkahártyáját támadja. Ez az emberek közt a leggyakoribb fertőzéstípus. Tünetei: köhögés, orrfolyás, orrdugulás, torokfájás, izomfájdalom, fáradtságérzet, fejfájás, étvágytalanság.

Legjobb, ezt a betegséget megelőzni, mely az immunrendszerünk felerősítésével lehetséges. Használjunk ennek érdekében olyan gyógynövényeket, melyek nagymértékben tartalmaznak C-vitamint, mint a csipkebogyóhús, a fehér árvacsalán és a nagycsalán.  Ha mégis megtámadna bennünket a vírus, tartsunk gyógynövény kúrákat. A hársfa, mezei kakukkfű, szurokfű, bodzavirág és a fürtös menta tea, napi 1-3 csészével, garantáltan hatásosan kezeli majd a betegséget. Orrdugulásra inhaláljunk kamilla, mezei kakukkfű, vagy szurokfű teával.

A csipkebogyó egy vad gyümölcs, melyben számos vitamint találunk. Legnagyobb számban C-vitamint tartalmaz, de ez mellett A, B, K és P vitamint is. Nagymértékben erősíti az immunrendszert és javítja az étvágytalanságot. Ezt hideg vízbe kell áztatni, mert csak úgy maradnak meg benne a vitaminok. Egy evőkanálnyi csipkebogyót 5-6 óráig áztassunk. Naponta a 2-3 csésze fogyasztása ajánlott. A másik remek immunerősítő a mezei kakukkfű, mely egyben köhögéscsillapító is. Kezeli a mandula és torokgyulladást, valamint oldja a menstruációs görcsöket. Gátolja a sejtek öregedését. A konyhában gyakran használják, mint fűszernövényt. A köhögés kezelésére alkalmas még a szurokfű, melyet hangszalag gyulladás és rekedtség ellen is használhatunk. Javítja az étvágyat, élénkítő hatással bír. A kamilla remek gyulladáscsökkentő, mely toroköblögetésre is kiválóan alkalmazható. A csalánteával csillapítható a láz, valamint gargarizálva kezeli a torokgyulladást.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs