2020. június 30.
A legnépszerűbb úti célok Dél-Spanyolországban

Andalúzia egy autonóm közösség, amely Dél-Spanyolország legnagyobb részét fedi le. Változatos tájjal, hosszú mediterrán tengerparttal és saját hegylánccal rendelkezik, és ismert róla, hogy a legmelegebb átlaghőmérséklet itt van egész Európában. Andalúzia egy „a vandálokat” jelentő arab szó fordítása, amely annak a ténynek köszönhető, hogy első osztályú helyzete miatt sok különböző kultúra és nemzet támadta meg azt.

Ez egy sor olyan várost hozott létre, amelyek igazán multikulturális építészettel, konyhával és történelemmel rendelkeznek. Saját ünnepi kultúrájuk tele van fesztiválokkal és flamenco tánccal, tapasokkal és sherry-kel. A Doñana Nemzeti Park a termékeny folyó deltájában található, ahol a Guadalquivir találkozik a Földközi-tengerrel. A homokdűnék, mocsarak és síkságok ökológiai paradicsoma, amely menedékként szolgál a vadon élő állatok sok faja számára. A szerencsés emberek több helyi veszélyeztetett fajt is megfigyelhetnek, például az ibériai hiúzt és a spanyol császári sast is többek között. Mivel egykor a nemesség otthona volt, a látogatóközpontok és a tengeri múzeum mind újjáépített kastélyokban és palotákban találhatók, és érdemes megnézni őket.

Marbella, amely egykor a halászok egy icike picike faluja volt, ma a Costa del Sol egyik legsokoldalúbb és legszínesebb tengerparti üdülőhelye. A finom homokos tengerpartok és a Földközi-tenger tiszta kék vizei miatt érdemes ide látogatni,  bár számos történelmi látnivalót is érdemes felfedezni itt. Az ősi fallal körülvett város gyakorlatilag ugyanazzal a kinézettel büszkélkedhet, mint a 16. században. Amikor Marbella pálmafákkal szegélyezett tengerpartjai nem látogathatók, a látogatók sétálhatnak, és megnézhetik Európa néhány luxus otthonát és üdülőhelyét. A Puerto Banus jachtkikötője környékén fekszenek a város legjobb butikjai, éttermei és bárjai, ezért megéri ide elnézni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs