2018. szeptember 12.
A legjobb gyógyteák

A gyógyteák számos panaszra nyújtanak segítő kezet, legyen szó kellemetlen fájdalmakról, kisebb betegségekről, tisztító kúrákról ezek a főzetek mindig garantált segítséget nyújtanak.

[wp_ad_camp_1]

A gyógyteák lényege mindig abban rejlik, hogy organikus közegből szerezzük be őket. Illetve gyógynövény és gyógynövény között is van különbség, így mindig a pontos utasítás szerint járjunk el, és az szint készítsük el. Hiszen vannak növények, melyeket főzni kell és vannak, melyeket forrázni. Ám bármilyen elkészítéssel is készült a tea, fontos, hogy mindig frissen és kortyolgatva fogyasszuk, hiszen így fejti ki legjobban a hatását. Az egyik ilyen gyógynövény a borsmenta, amely az mellett, hogy számos jótékony hatással bír, még nagyon finom is. Kifejezetten ajánlott gyomorproblémák esetén, illetve nyugtató hatással is bír. A cickafarkból főzött tea, ajánlott gyomos, illetve bélgyulladás esetén, illetve aranyér, megfázás, reumatikus fájdalmak, keringési zavarok esetén. Továbbá jótékonyan hat a veseműködésre és bizonyos szembántalmak kezelésére is hatásos lehet.

A csalántea nem tartozik a kedvenc italunk közé, amely a rossz íznek köszönhető. Ám a rossz íztől eltekintve, nagyon jótékonyan hat a szervezetünkre. Különösen ajánlott azok számára, akik vércukorproblémával küszködnek, ugyanis vércukorszint csökkentő hatással rendelkezik, továbbá vérképző, illetve vértisztító hatással is rendelkezik. Ráadásul baktérium ölő hatással is bír, illetve ajánlott még reumás fájdalmak kezelésére, köszvényre, vesehomokra, bélfekélyre. Köhögéscsillapítására is nagyon jól használható, ráadásul ekcéma is jól kezelhető vele. A gyógyteák sajnos a legtöbb esetben elég rossz ízűek, ám próbáljuk meg úgy elfogyasztani őket, hogy semmilyen ízesítőt nem használunk hozzájuk, mint cukor illetve méz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs