2018. november 16.
A legjobb folttisztítók

A legjobb háziasszonyok rémálmai között is megjelenik, a zsír illetve a vörösbor által okozta foltok, és azok eltávolításával járó kínszenvedések. Sokszor elég csak körbe-néznünk az otthonunkban és, olyan hatásos tisztítószereket találhatunk, melyek fillérekért megvásárolhatóak, ám sokkal eredményesebb megoldást nyújtanak, mint a legtöbb drága bolti tisztítószer.

Egyik ilyen csodaszer a citrom. Ugyanis az mellett, hogy tele van vitaminnal, számtalan dologra alkalmazható. Egyik ilyen a folttisztítás is. A ruhákon, pólókon található izzadságfoltok legnagyobb ellenségének a citromot nevezhetjük. Nincs más teendőnk, mint a foltot bedörzsölnünk friss citromlével és ezt követően kimosnunk. Továbbá alkalmazhatjuk még rozsdafoltok és penészfoltok ellen is, hiszen kiválóan működik. Ám ezt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy citromot az ecettel kombináljuk, és ennek köszönhetően egy olyan erős folttisztító szert kaphatunk, amely még a meggy és cseresznyefoltokat is eltűnteti. Ráadásul az ecetet önmagában is alkalmazhatjuk folttisztításra.

Kifejezetten ajánlott kávé, tea, illetve zsírfoltok ellen. Alkalmazhatjuk áztatásnál is, de a mosógép dobjába öntve is hatásos lehet. Amennyiben szeretnénk a fehér ruháink ragyogását megőrizni, akkor szintén az ecetre lesz szűkségünk. Illetve a szőnyegen található foltoknál is nagyon hatásos lehet, a különböző szennyeződések eltávolításánál. Az egyik legmakacsabb folt, mellyel szembe nézhetünk az nem más, mint a vörösbor. Ám ezzel szemben sem kell elkeserednünk, mert segítségünkre lesz a szódabikarbóna. Amennyire tudjuk itassuk fel a bort a ruháról, majd helyezzünk rá vízzel kikevert szódabikarbónát. Ezt követően hagyjuk így 1-2 órát állni. Majd tisztítsuk ki.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs