2014. október 30.
A lefolyó tisztítása házilag

Ha a dugulás legkisebb jelét észleljük, már érdemes a tettek mezejére lépni. A lefolyó tisztítása házilag is megoldható, nem igényel feltétlenül szakembert. Több módszer közül választhatunk, ha a dugulás kis mértékű, a siker ezekkel az otthoni praktikákkal szinte garantált.

A lefolyó tisztítása házilag több módszerrel történhet. Sokan esküsznek az üzletekben kapható vegyszerekre, de ezeknek legalább annyi hátrányuk van, mint előnyük. Veszélyesek az emberre és a környezetre nézve, de még a csöveknek sem tesznek feltétlenül jót. Éppen ezért érdemes alaposabban utána nézni kíméletesebb praktikáknak, melyekkel a lefolyó tisztítása házilag is biztonságos, valamint hatékony lehet. A bioboltokból beszerezhető borax környezetkímélő, egyúttal olcsó megoldás.

Egy pohárral öntsünk belőle a lefolyóba, majd öblítsük le forró vízzel, ha nem hozza meg a várt eredményt, ismételjük meg. A szódabikarbóna és az ecet hatásairól rengeteget lehet hallani és ezek nem csak legendák. Az esetek többségében a lefolyó tisztítása házilag ezzel a verhetetlen párossal a legegyszerűbb. Fél pohár szódabikarbónát és egy pohár ecetet öntsünk a csőbe, majd bőségesen öblítsük át forró vízzel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs