2019. december 06.
A kozmetikai sebészet egyre gyakoribb

Az Amerikai Kozmetikai Sebészek Társasága új statisztikákat tett közzé, amelyek feltárják a testformálási eljárások legújabb trendjeit. Egy új jelentés például megmutatja, hogy mely kozmetikai eljárások voltak a legkedveltebbek 2018-ban. Az Amerikai Kozmetikai Sebészek Társasága (ASPS) szerint az Egyesült Államokban 2018-ban közel 18 millió ember végeztetett sebészeti és minimálisan invazív kozmetikai eljárásokat saját magán.

[wp_ad_camp_1]

Ez a teljes összeg azt jelenti, hogy 2018-ban közel egynegyeddel több eljárás volt, mint 2017-ben. Az Egyesült Államokban az elmúlt 5 évben nőttek a kozmetikai sebészeti eljárások. Nagyon fontos, hogy megértsük a különbséget a plasztikai sebészet és a kozmetikai sebészet között. A kozmetikai sebészet a test fokozására összpontosít, míg a plasztikai sebészet rekonstruálja a betegség, égési sérülések vagy trauma miatt károsodott testrészeket. Az Egyesült Királyságban végzett korábbi tanulmányok szerzői 204 kérdőívet elemeztek a kozmetikai sebészeti beavatkozást kiváltó tényezők azonosítására. A kérdőívek az önbecsülésről, az elégedettségről, az önértékelt fizikai vonzerőről, a vallásosságról, a kozmetikai sebészethez való hozzáállásról és a médiafogyasztásról szóltak.

A kutatók meg akarták érteni, hogy milyen tényezők befolyásolják a kozmetikai sebészet választásának valószínűségét. Arra is törekedtek, hogy meghatározzák azokat a tényezőket, amelyek befolyásolták az emberek által az ilyen eljárások lefolytatásának észlelt előnyeit. Az eredmények azt mutatták, hogy a vallási meggyőződés és az alacsony önbecsülés a valószínűség jelentős előrejelzői voltak, míg az észlelt előnyök előrejelzői közé tartozik a vallásosság, a médiafogyasztás, és az élettel való megelégedettség. Az eredmények azt mutatták, hogy az önértékelésüket, az elégedettségüket és a vonzeröjüket alacsonyan értékelő nőknek kevés vallási hitük volt, és a média expozíciója miatt nagy valószínűséggel kozmetikai műtéten estek át.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs