2017. július 24.
A körömágy-gyulladás kezelése

A körömágy gyulladásával sokan találkoznak életük során. A gyulladást kiválthatja fizikai sérülés, például tüske, vágás, vagy egy rosszul vágott köröm. Ezek mellett baktériumok és gombák is okozhatják ezt a kellemetlen érzést.

[wp_ad_camp_1]

Az emberek közt azoknál alakul ki leggyakrabban, akik kezét hosszabb ideig éri víz, mint az orvosokét, szakácsokét és háziasszonyokét. A probléma megjelenésekor a bőr bepirosodik, megduzzad, esetleg még gennyesedés is előfordulhat. Kezelésére legjobb, ha természetes gyógymódokat alkalmazunk. A gyulladásra használjunk illóolajakat, mivel ezek antibakteriális hatásúak. Teafaolajjal vagy levendulaolajjal kenegessük az érintett részt. A gyógynövények felhasználása is hatásos lehet a kezelésre. Az egyik ilyen a körömvirág és a kamilla. Ezek főzetét vagy hígított tinktúráját, kivonatát alkalmazzuk a lemosáshoz, amivel borogathatjuk a sérülést, illetve ebben a fürdőben áztathatjuk ujjunkat. A másik a diófalevél vagy a tölgyfakéreg. Forrázzuk le, és ezt a főzetet használjuk. Hűtsük kellemes hőmérsékletűre és az ebben való áztatást, ismételjük meg 2-3 szor naponta.

Az aloé vera számos gyógyhatása ismert és a körömágy problémára is kiválóan alkalmazható. A gélt vagy a kivonatát a gyulladt területre kell helyezni. Amennyiben otthonunkban rendelkezünk ilyen növénnyel, akkor a szétvágott levelét egy éjszakára kössük az ujjunkra. A gyulladás ellen a fokhagyma és hagyma eredményes lehet, amit kötésként kell alkalmazni, egy egész éjszakán át és reggelre már lényeges javulást fogunk felfedezni. A hagymalevét elkeverve egy kanál mézzel is hatásos. Ezt szintén egy egész éjszakán át a gyulladáson kell hagyni. Minden ilyenféle problémánál legjobb, ha odafigyelünk a kialakulásának a megelőzésére. Figyeljünk mindig a helyes körömvágásra, és sérülés esetén, tökéletes fertőtlenítést végzünk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs