2014. március 12.
A kerékpárok már a Déli pályaudvaron is tárolhatóak!

Sokat lehet hallani, hogy hagyjuk el az autót és közlekedjünk inkább gyalog vagy kerékpárral, ám ez nem ilyen egyszerű. Sajnos sok esetben nem lehet egyszerűen tárolni a kerékpárokat, nincs megfelelő hely, ahová azokat le tudnánk tenni, amíg elintézzük napi teendőinket. Ez a probléma a pályaudvarokon is fenn állt a fővárosban, ám a probléma megoldódni látszik.

Már hosszú ideje gondban voltak a biciklisek a pályaudvaroknál lévő kerékpártárolók hiánya miatt. Ez még nem is minden, ugyanis a Délinél ráadásul még az is tilos volt, hogy az oszlopokhoz láncolják a kerékpárosok a bringákat. Nemrégiben viszont megjelentek a praktikus tárolók, így az új tárolók elhelyezésével végre megoldódni látszik ez a probléma is. Nyugodtan kitekerhetünk, lesz hová tenni a bicajt és nem fognak ránk szólni, hogy távolítsuk azt el az oszloptól.

Szerencsére tehát most már nem csak a Nyugatinál és a Kelenföldi pályaudvaron találkozhatunk masszív és biztonságos biciklitárolókkal, de végre a Déli pályaudvaron is megépültek a könnyen megközelíthető tárolók, ahonnan már egyszerűen elérhetők a sínek is. Ez azt jelenti, hogy kitekerhetünk a pályaudvarra, vonatozhatunk és amikor visszaértünk, akkor a bringával haza tudunk tekerni. Ha igénybe akarod venni a tárolókat, akkor jó, ha tudod, hogy a pályaudvar Krisztina körút felőli oldalán lehet megtalálni a nagyszerű bringaparkolókat.

A pályaudvaron elhelyezett tizenhat tároló, amelyet a MÁV építtetett a Magyar Kerékpárosklub együttműködésével, nem kevesebb, mint 32 biciklinek nyújt kényelmes férőhelyet. A tárolók típusa természetesen megfelel a Magyar Kerékpárosklub műszaki ajánlásának is, avagy hozzájuk lehet lakatolni a vázat, és megtámasztják a kerékpárt is. A tizenhat tartóból nyolc fedett területen található, így még akkor is találhatsz remek tárolót a kerékpárodnak, ha épp esik az eső, ám ehhez persze egy kis szerencse is kell.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs