2017. szeptember 22.
A hőszivattyú népszerűsége

A hőszivattyú egyre népszerűbbé válik. Ez a technológia a levegőből, vagy a földből nyert energiából, környezetbarát módon állítja elő a hőenergiát, ami a fűtéshez vagy a meleg víz előállításához szükséges. Kitűnő hatásfokú, nagyon gazdaságos, és ami még fontos, környezetkímélő is.

[wp_ad_camp_1]

A hőszivattyús fűtés rendkívül komfortos, működése csöndes, nem igényel olajat vagy tüzelőanyagot és üzemeltetése semmilyen veszélyt nem rejt. Sokan tartanak ettől a technológiától a karbantartási és üzemeltetési költségei miatt, viszont ez meglepően alacsony. Használatával egy épületben nem csak a fűtést, de a hűtést is egyben megoldhatjuk. A fűtéshez szükséges energia 75%-át a környezetből nyeri. A gazdaságossága még abban is megmutatkozik, hogy ehhez nem kell olyan követelményeknek megfelelni, mint a szellőzők, kémény, vagy bizonyos engedélyek, stb. Ez a fűtési típus az egyik legkényelmesebb fűtési rendszerhez tartozik, mivel nincs szükség az állandó tűzrakásra és a hőszabályozása is rendkívül jó.

A hőszivattyú üzemeltetési költsége alacsony, viszont beszereléséhez elég magas összeget kell rászánnunk, de nyugodtan vágjunk bele, hisz ez a beruházás rövid időn belül visszatérül. Ez mellett már állami támogatást is igényelhetünk rá, ami az árán jócskán csökkenteni fog. A hőszivattyú beszerelésével, nemcsak a téli hónapokban a fűtést tudjuk megoldani, de mivel ezzel a hűtésről is gondoskodhatunk, így a nyár is olcsóbb lehet. Típusai közt megtalálható a víz-víz, levegő-víz és föld-víz típusú hőszivattyú és még ezen belül is számos lehetőség van, mindenki saját igényei alapján választhatja ki a tökéleteset. Akik házukba új fűtési rendszeren gondolkodnak, mindenképp vegyék számításba a hőszivattyút, és főleg azoknak ajánljuk, akik kedvelik a padló-, illetve falfűtéses változatú melegítőket, nem fogják megbánni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs