2014. október 19.
A Henkel versenyképessége

A vállalat versenyképességét a folyamatos kutatás-fejlesztés, az innováció biztosítja. A „nyitott innováció” fontos szerepet játszik a Henkel stratégiájában, megnövelték a külső partnerekkel való együttműködésre szánt forrásokat, így minél jobban ki tudják használni a szakértelmet. A legjobb ötleteket gyártó, kitaláló kreatív munkatársat egy Fritz Henkel innovációs díjjal tüntetik ki. Ennek a díjnak az elérésére folyamatosan motiválják a munkatársakat.

A Henkel ezzel az innovációs stratégiával veszi fel a versenyt, folyamatosan figyeli a piaci igényeket és ennek megfelelően alakítja kutatás-fejlesztési stratégiáját. Ezt a világ minden pontjáról begyűjtött információk összesítésével valósítja meg. A cég ahhoz, hogy elérje célját stratégiai innovációs menedzsment csapatot hozott létre, melynek feladata, a piac igényeinek elemzése, technológiák változásának figyelemmel kísérése, illetve a kapcsolattartás a kiskereskedelmi-, és ipari, professzionális fogyasztókkal. A vállalat már 130 éve a fenntartható fejlődés megvalósításán dolgozik. Úgy próbálják kielégíteni az igényeket termékeikkel, hogy a jövő generációinak, fejlődési lehetőségeit ne veszélyeztessék.

Ez a stratégia a termelési folyamat minden területén jelen van. A fenntarthatóság kihívásait 5 fő témakörbe foglalták: energia és éghajlat, víz és szennyvíz, anyagok és hulladék, egészség és biztonság és társadalmi fejlődés. Olyan új termékeket hoznak létre, melyek jelentős hozzáadott értéket adnak a fogyasztóknak. A termékek előállításakor nagy figyelmet fordítanak az erőforrások hatékony felhasználására, a környezetterhelés csökkentésére, ez a termékek szállításánál, azaz a logisztikánál is jelentős szerepet játszik. Ezt úgy valósítják meg, hogy a nagyobb méretű termékek gyártására regionális termelőüzemeket hoztak létre.

A Henkel üzleti sikereit munkavállalóinak köszönheti. Megpróbálják a legtehetségesebb embereket a cégükhöz vonzani, hogy biztosítani tudják a folyamatos fejlődést. A munkavállalóktól leginkább elvárt tulajdonság a kreativitás, hozzáértés, vállalkozó személyiség, készen álljon az új kihívásokra. A tehetséges dolgozókat a Henkel kitünteti, illetve egyéb juttatásokat kínál nekik (nemzetközi tréningek, innovatív tanulási lehetőségek, biztosítja számukra a személyes érvényesüléshez szükséges lehetőségeket).


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs