2017. október 14.
A hamburger változatossága

Vannak olyan ételek, amelyek gyorsan elkészíthetők, finomak és kiadósak. Ilyen például a hamburger is, amely minden gyorsétterem kínálatában megtalálható. A hamburger egy zsemlébe helyezett grillezett, fűszeres marhahúsmassza. Ennek az alapreceptnek rengeteg variációja kapható a gyorséttermekben.

Bár sokan az Amerikai Egyesült Államokhoz kötik az eredetét, azonban létrejöttében Európa és Ázsia is szerepet játszott. Hazánkban a hamburgerek közti választék sokkal kisebb mint az Amerikai Egyesült Államokban, ahol sokkal kifinomultabb formában kaphatók, és két típusát különböztetik meg. Az egyik, amelyik hazánkban is ismert, a gyorséttermi változat, amiben lapos hús van, azért, hogy gyorsan meg lehessen sütni. A másik verziója, amit a nívósabb éttermekben készítenek és a hús minősége sokkal jobb és vastagabb is. Otthon is bárki elkészítheti és ízlése szerint választhatja ki, hogy milyen húst, zsemlét, zöldségeket (paradicsom, saláta, hagyma, stb.) és szószokat (majonéz, ketchup, mustár, stb.) használ fel a házi hamburgerhez. Ez az étel azért is terjedt el és vált népszerűvé a világ minden táján, mert számtalan variációja ismert, így mindenki megtalálhatja köztük a kedvencét.

Vannak ugyanis vegetáriánus hamburgerek is, amelyekben természetesen nincs hús. Meg kell említenünk azt is, hogy a gyorséttermekben kapható hamburgerek többsége a közvélekedés szerint nagyon sok olyan egészségtelen anyagot tartalmaznak, amelyek káros hatással vannak a szervezetre. Ennek a legfőbb oka, hogy a hamburgernek magas a só-, és zsírtartalma. Nagyon fontos tehát az elkészítési mód, mivel ha megfelelően van elkészítve, akkor nem jelent különösebb kockázatott az egészségre nézve. Próbálja ki Ön is az ízlése szerint házilag elkészített hamburgert.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs