2018. április 04.
A hajvágás fontossága

A hajvágásnak fontos szerepe van abban, hogy megtartsuk hajkoronánk szépségét, és egészségességét, viszont ezt sokan elhanyagolják, főleg a hajnövesztések miatt. Pontos időt a hajvágásra nem lehet mondani, hisz ennek ideje függ a hajunk minőségétől, hosszúságától, a külső hatásoktól, amik érik, illetve attól is, hogy épp milyen fazont viselünk.

Viszont, ha még növesztjük is, legalább fél és egy centiket vágassunk belőle időközönként. Hajunk egészségességére a külső hatások közé tartozik, hogy például milyen gyakran használjuk a hajsütőnket, mennyi zselét, illetve hajlakkot viszünk fel rá. Ezek mellett a rossz szokásaink is kihathatnak egészségességére, mert a gyakori hajcsavargatás bizony töredezéshez vezet. Ha rövid hajtípust választunk, bizony a fodrászatban gyakoribb vendégek leszünk, hisz még a növesztés alatt is szükséges, hogy a szép kinézet érdekében, a növekedést kövesse a fodrász ollója. Amennyiben egyszerűbb fazonú frizuránk van, elegendő körülbelül háromhavonta elmenni.

Ne dőljünk be olyan állításoknak, hogy a hajvágás összefügg a hajnövekedéssel, hisz ez egyáltalán nem játszik benne szerepet. A hajtípusa mindenkinek különböző, ezért más tempóban is történik a növekedés. A szép hajkorona érdekében a fodrászt ajánlatos alaposan megválasztani, hisz egy rosszul levágott hajjal nehéz lehet bánni, illetve egy életlen olló használatával bizony nagy kárt tehetünk benne. A frizuránkra hatással van korunk is. A legtöbb tapasztalat azt mutatja, hogy az idősebb korban már nem olyan jó választásnak számít a hosszú haj. Ilyenkor már jócskán veszít fényéből, nem olyan rugalmas, és bizony sokkal ritkábbá is válik. Nem beszélve az őszhajszálakról, hisz ezek a többihez képest sokkal merevebbek, és nem igazán lehet őket rendezni. Ezek az okok miatt döntenek az idősebbek inkább a rövidebb frizura mellett, hisz ezeket sokkal jobban tudják kezelni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs