2018. április 10.
A gyógyító ásványok

A természet számos olyan ajándékot tartogat a számunkra, melyek nagyon jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Ilyenek pl. az ásványok is, melyeket már az őseink is nagy számban hasznosítottak. Most ezek szeretnénk kiemelni párat, amelyek testileg és lelkileg is segítségünkre lehetnek.

[wp_ad_camp_1]

A rózsakvarc talán az egyik legismertebb ásvány. Nagyon szép és igazán nőies, csodás színnel rendelkezik. A rózsakvarc fizikai hatásai között fellelhetjük a méregtelenítést, a szívizmok erősítését, stabilizálja a keringést, vérnyomást. Emellett gyógyítja a veséket, mellékveséket. Enyhíti a szédülés tüneteit, de mindezek mellet kifejezetten nők számára ajánlott, hiszen csökkenti a menstruációs görcsöket és jótékony hatását fejti ki a termékenység megnövelésére is. Pszichikai hatásai közé soroljuk a pozitív látásmódot, könnyíti a gyászt, csökkenti a stresszt és hangulatingadozást.

A következő ásványunk az ónix, melyet a fényes fekete színéről ismerhetjük fel. Nagyon jótékony hatással van a csontokra, a csontvelőre, fogakra, vénákra és az érfalakra is. Pszichikai hatásai közé sorolhatjuk, hogy segít a kiegyensúlyozottságban, az önuralomban és az összpontosításban. Továbbá tisztítja a tudatot, a mentális erőt és csillapítja a félelmeinket, az aggodalmakat. Emellett még a depresszió megszüntetésében is nagyon hatékony. A jáde, főleg zöldes barnás színeiről ismert, a bölcsesség és a nyugalom kövének is nevezik. Jellemző rá, hogy egyensúlyba hozza a hormonháztartást, nyirokrendszert és a menstruációs ciklust. Tisztító, méregtelenítő hatással bír. Továbbá csökkenti a menstruációs ciklus előtti feszültséget is. Pszichikai hatásai közzé soroljuk a problémamegoldó készséget. Segít a belső harmónia megtalálásában és a viselőjétől elűzi a negatív gondolatokat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs