2017. április 28.
A fürj és jótékony hatásokkal bíró tojása

A fürj, a madarak osztályának tyúkalakú rendjébe tartozik. Egyedülálló megjelenéssel és személyiségekkel rendelkezik. Tollal fedett teste zömök, nyaka közepesen hosszú. Tenyésztése nem igényel nagy területet, a háztartásokban általában erre ketreceket alkalmaznak.

Egy 60X40cm-es alapterületen, körülbelül 3-4 tojó és egy kakas tartható. Ha szaporítani szeretnénk, akkor figyeljünk oda, hogy minél több tojó jut egy kakasra, annál jobban csökken majd a tojások termékenysége. Egy fürjtojó évente, 250-300 tojást ad, melyeknek kinézete: apró, héja színében fehér alapon barna pettyek találhatóak, alakja megegyezik a normál tojás formájával. Fogyasztásával nagy mennyiségű természetes vitamin, ásványi anyag és esszenciális aminosav jut a szervezetünkbe. Ezekkel a hasznos anyagaival, helyreállítja az immunrendszer egyensúlyát, megszünteti a különböző betegségeket és ellenállóvá teszi a szervezetet. Egy fürjtojás kúra, jótékony hatását, már két hét múlva megmutatja, de tartós eredmény, csak rendszeres és megszakítás nélküli fogyasztása esetén eredményezhető.

Nyersen a leghatékonyabb, de pozitív hatását, főtt tojásként is kifejti. A főzésnél figyeljünk oda az időre, mivel 15 perces hőkezelés után, már a vitaminjai teljesen megsemmisülnek. Kedvezően hat a szívre, a májra, a vesére, a vérkeringésre és a gyomorra. A fürjtojás gyulladáscsökkentő, gyomorszekréció javító. Csökkenti a magas vérnyomást, kezeli a gyomorfekélyt, a cukorbetegséget, vérszegénységet, érelmeszesedést, asztmát és a tüdőbajt. Gyermekek és felnőttek számára is hasznos. Felfrissíti, fiatalon tartja és ellenállóbbá teszi a szervezetet. Gyermekeknél az akut légzőszervi fertőzéseket megszünteti. Nátha és influenza esetén kiválóan alkalmazható.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs