2017. december 09.
A forralt víz fogyasztása egészséges

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Mindannyian tudjuk, hogy átlagosan napi két liter víz elfogyasztása ajánlott.

[wp_ad_camp_1]

A forralt víz fogyasztása egészséges. Nagy valószínűséggel sokan nem is hallottak még arról, hogy mennyire jót tesz a szervezetnek, ha felforraljuk a vizet és utána isszuk meg. Nem is gondolnánk, hogy meleg vizet inni sokkal jobban hat a szervezetre, egészségünkre, mint a hideg. Az orvosok nagy része azonban tanácsolja a pácienseinek, hogy reggelente igyanak meg egy pohár langyos vagy meleg vizet. A legjobb, ha kis citromlevet facsarunk bele és úgy fogyasztjuk. Ajánlott minden étkezés előtt meginni belőle egy pohárral. Amikor reggel felkelünk, forraljunk vizet egy nagyobb edényben, majd miután annyira kihűlt, hogy iható, igyunk meg belőle valamennyit és tegyük termoszba és egész napra marad langyos vizünk. Forralhatunk csapvizet és ásványvizet egyaránt.

Ejtsünk egy pár szót arról, hogy miért is kellene alkalmazzuk ezt a módszert a mindennapjainkban. A reggel fogyasztott meleg vagy langyos víz segít az emésztésben, megtisztítja a beleket a mérgező anyagoktól. Erre a hideg víz nem képes, ugyanis a különböző zsírok jobban lerakódnak szervezetünkben. Rengeteg féle betegségre és fájdalomra gyógyír. Ilyenek például a menstruáció időszakában fellépő fájdalmak, a fejfájás, stb. Ez amiatt van, hogy a meleg víznek nyugtató hatása van a szervezetre, enyhíti a görcsös fájdalmakat (az izomgörcsöt is). Emellett javítja a vérkeringést mert kiüríti a toxikus anyagokat a vérrendszerből. A székrekedésen is segít, hiszen hatására gyorsabban lebontja a szervezet az ételeket és nem puffad fel a gyomor. Fogyasszunk tehát rendszeresen forralt vizet és meglátjuk, hogy szervezetünk hálás lesz érte.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs