2017. augusztus 20.
A folyadékpótlás fontossága

Az év minden napján, de különösen a nyári melegben lényegesen fontos a folyadékpótlás. A szakemberek szerint egy felnőtt embernek naponta két liter folyadékot kell elfogyasztani ahhoz, hogy a szervezetük egészségét megőrizhessék. Természetesen mindenki számára nehéz ilyen nagy mennyiségű vizet elfogyasztani, azonban sokkal könnyebb, mint gondolnánk.

[wp_ad_camp_1]

Talán nem is gondolja, hogy néhány megszokottnak hitt tünet azt jelenti, hogy a szervezetnek sürgősen folyadékra van szüksége. Ha több alkalommal azt tapasztalja, hogy fáradékony, nem képes megfelelően koncentrálni a munkájára, rosszul alszik, fáj a feje, szédül, vagy émelyeg, akkor mielőbb próbáljon hozzá szokni ahhoz, hogy mindennap elfogyaszt két liter folyadékot. A folyadékpótlás 70-80%-ban italok által történik, míg a maradék 20-30% szilárd ételek által valósul meg. Ha képtelen nap, mint nap két liter csapvizet elfogyasztani, akkor próbálja ki a natúr teákat, gyümölcsleveket, valamint az energiamentes édesítőszerrel készült italokat. A nyári, forró napokon érdemes minél több dinnyét, uborkát, paradicsomot, kiwit, mandarint, valamint narancsot fogyasztani, mivel ezeknek a gyümölcsöknek különösen magas a víztartalma.

A mindennap során elfogyasztott italok legyenek változatosak, mert így növelheti a szervezetbe bevitt folyadék mennyiségét. Tévhit azt gondolni, hogy ha nem fogyaszt elegendő folyadékot, akkor a szervezetében beindul a fogyás. A folyadékmegvonás egyáltalán nincs kapcsolatban a fogyással, által kizárólag az érhető el, hogy a szervezet működésének az állapota felborul, és a kiszáradásnak is fenn áll az esélye. A mindennapi tevékenységek és testmozgás során az emberi test vizet veszít, és ezt a folyadék mennyiséget fontos, hogy pótoljuk.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs