2018. október 10.
A csokoládé vajon egészséges?

Nagyon sokan nem tudnak lemondani az édességről, sőt minden másról lemondanak csak az egy élvezet megmaradhasson nekik. Azok számára, akik nem tudnak csoki nélkül, számukra van most egy jó hírünk, nyilván mértékkel, de ajánlott a csokoládé fogyasztás mindenki részére, hiszen nagyon sok jótékony hatással rendelkezik.

[wp_ad_camp_1]

Abban szinte biztos vagyok, hogy azt sokan hallották már, hogy a csokoládé nagyon jó kedély javító. Ez pedig tényleg igaz, hiszen megtalálható benne a fenilentilamint, amely egy olyan vegyület, melyet a szervezetünk pl. akkor állít elő, ha szerelembe esünk. Ám bizonyára azt már kevesen tudják, hogy a csokoládé fogyasztás jót tesz a szívnek és a vérkeringésnek is egyaránt. A legújabb kutatások szerint az étcsokoládé megakadályozza, hogy a vérsejtek a véredények falához tapadjanak. Továbbá a csoki fogyasztásával csökkenthetjük a szélütés esélyét is. Egy finnországi tanulmány támasztja alá, hogy azok, akik étcsokoládét fogyasztanak, akár 17 százalékkal volt kevesebb a szélütés előfordulásának az esélye.

Nem szabad tévhitben élni, itt csakis azokra a csokoládékra gondolunk, melyek természetes tiszta kakaóból készülnek. Mégpedig azok a csokoládék, melyek 70%, illetve feletti benne a kálium, cink, illetve szelén, vagy a hozzá hasonló ásványi anyagok, akkor ajánlott a napi 100 gramm bevitele, ugyanis ekkora mennyiség fedezi a napi vasbevitel 67 %-át. Ugye ez most meglepte?  Továbbá azt is új lehet, hogy a csokoládé fogyasztás csökkenti a szervezetünkben található rossz koleszterint, és növeli a jó arányát. Amelynek köszönhetően csökken a szív és érrendszeri betegségek kialakulása. És végül még egy érdekesség, hogy a nyaralás alkalmával is nagyon hasznos lehet a csoki fogyasztása, hiszen az étcsokoládéban található flavonolok megvédik a bőrt  a Nap káros hatásaival szemben.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs