2018. augusztus 02.
A csodálatos és elbűvölő Galápagos-szigetek

Az utazni vágyók számára mindenképp ajánlott, a világ egyik leggyönyörűbb és legegzotikusabb helye, a Galápagos-szigetek. Már több évszázada elbűvöli az ide látogatókat, ami nem meglepő, hiszen a vulkáni tájaktól az egzotikus élővilágig mindent megtalálunk, ami egy természetkedvelőnek különleges és páratlan élményt nyújthat.

[wp_ad_camp_1]

A Galápagos-szigetek az Egyenlítő környékén helyezkedik el és közigazgatásilag Ecuadorhoz tartozik. A szigetcsoport 14 nagyobb szigetből, 6 kisebb szigetből és 107 sziklából áll. Az első sziget 5-10 millió éve keletkezett forrópontos vulkanizmus következtében. Ha itt járunk azt érezzünk, hogy a Föld egy olyan pontján vagyunk, ahol a felhőkarcolókat és modern világot messze magunk mögött hagyva visszatérünk a természet szívébe, emlékezve arra, hogy mennyire fontos, hogy megőrizzük természet csodáit. A Galápagos-szigeteket sokan a Csendes-óceán királynőjeként is emlegetik. A szigetcsoport az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Egy olyan hely, ahol olyan tájakat és jeleneteket láthatunk, amiket eddig csak a természetfilmekben. Aki itt jár, az azonnal megérti majd, hogy miért hívják a szigetcsoportot az “evolúció élő múzeumának”.

A kaktuszerdők, a filmbeillő vadregényes hegyek, a fekete lávasziklák, és a trópusi strandok földjén rengeteg különleges állat teszi még gazdagabbá a szigetcsoportot. A szigetek leghíresebb állatai a galápagonak nevezett galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök, na meg persze a szigetről szigetre más és más Darwin-pintyek. Az itt élő leguánok szintén különlegességnek számítanak. A meleg, párás évszak decembertől egészen májusig tart, a tenger átlaghőmérséklete pedig huszonhat Celsius fok. Rengeteg felfedezőtúrán vehet részt az ide látogató, melyek során csodálatos helyeket látogathatnak meg.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs