2017. november 29.
A burgonya az egyik legközkedveltebb étel

Sokak számára az alapélelmiszerek közé nem csak a kenyér, meg a vele egy kategóriában levő ételek tartoznak, hanem néhány zöldség, meg gyümölcs is. Ez személyenként változik, attól függően, hogy kinek milyen igényei vannak.

A burgonya azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek a legnagyobb népszerűségnek örvendenek. Mivel nagyon sokan használják alapanyagnak, vagy körítésnek, ráadásul a tápanyagtartalma is magas, a burgonya nagyon közkedveltnek számít. A másik nagy előnye pedig az, hogy termesztésre is nagyon alkalmas, hiszen egyáltalán nem kényes, és szinte bárhol megél. Ezért ezeken a helyeken általában a krumplit használják alapanyagnak. Az egésznek a legnagyobb előnye, hogy olcsó a beszerzése, és természetesen ennek a másik oldalára is lehet gondolni: termelő, vagy forgalmazóként is megéri, hogyha burgonyával foglalkozik az ember, mert nagy rá a kereslet, és szinte kizárt, hogy valakinek a nyakán maradjon. Hogyha Ön is szereti a burgonyát, akkor biztosan átlátja ezeket, és szívesen részt vesz a dolgokban akár fogyasztóként, akár forgalmazóként.

A krumplinak nagyon sok féle felhasználási módja lehetséges. Hogyha a diétás verziót választjuk, akkor csak vízben főzzük meg, hogyha pedig a sültet, akkor olajban készítjük el. Léteznek olyan módszerek is, amelyekkel magában süthetjük, piríthatjuk meg, és így fogyaszthatjuk. Mindenki a saját ízlésének megfelelően válogathat. A legnépszerűbbek persze az olajban sült krumplis receptek, azonban nagy számban vannak a diétások is, hiszen hogyha valakinek olyan panaszai (például gyomorpanaszai) vannak, amelyeken ez segít, akkor nagyon ajánlják neki a burgonyát, mert annak ellenére, hogy bő tápanyaggal rendelkezik, ártatlan ételnek számít, olyannak, amely nem tesz kárt az emésztőrendszerben.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs