2013. április 01.
A brókerek és a tőzsde kapcsolata

A brókerek a pénzügyi piac fontos résztvevői. Nagyon fontos, hogy minden esetben tisztában legyenek a tőzsdén létrejövő üzletekkel és történésekkel. Minden apróságot meg kell tanulniuk, és nem elég csak elméleti tudást szerezniük. Egy bróker abban az esetben lesz sikeres, amennyiben rengeteg gyakorlati tapasztalatot tudhat magáénak.

Tisztában kell lennie azzal, hogy melyik folyamat után mi következik, valamint hogy döntéseinek milyen következményei lesznek. A bróker tulajdonképpen egy olyan személy, aki különféle megbízásokat hajt végre a tőzsdén. Több fajta értékpapírt vesz és elad. Ezeket megbízói kérésére teszi. Amennyiben úgy látja, hogy egy megbízás sok profitot hozhat, kötelessége jelenteni megbízójának. De minden esetben csak akkor léphet, és nyithat pozíciót, ha erre megbízást kap. Munkaidejében a telefonja mellett ül, és figyeli a tőzsdei mozgásokat. Minden végbemenő tranzakció után jutalékot kap, ebből kapja fizetését.

Ezért az ő érdeke, hogy minél több tranzakció menjen végbe a gondozása alatt. A munkája leglényegesebb eleme, hogy ügyfeleit hosszú távon megtartsa. Ezért annak ellenére, hogy a negatív előjelű tranzakciók után is megkapja meghatározott jutalékát, az ő célja is az, hogy minden egyes, általa nyitott pozíciót pozitív előjellel zárjon. A tőzsde másik szereplője a trader, aki saját szakállára kereskedik a saját pénzével, így ha rossz döntést hoz, akkor a saját kasszáját nullázza le. Ezért ő még nagyobb körültekintéssel indítja tranzakcióit mint a brókerek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs