2018. november 19.
A B6 vitamin jellemzői

A B vitamin a vízben oldódó vitaminok közé sorolható, melynek számos fajtáját ismerjük. Viszonylag gyorsan kiürül a szervezetünkből, így más vitaminokhoz hasonlóan ezt is pótolni kell.

B6 vitamin mindössze 8 órán belül kiürül a szervezetünkből. Többek között szerepet játszik a zsírok, szénhidrátok, fehérjék anyagcseréjében, illetve az idegrendszer, az immunrendszer és az emésztőrendszer megfelelő működését is segíti. Továbbá a B6 vitamin ismert a görcsoldó és a hányinger csillapító hatásáról. A sportolók, illetve azok számára, akik magas fehérje tartalmú étrendet tartanak azok számára, megnövekedhet a B-vitamin szükségletük. A B-vitamin nélkülözhetetlen az ellenanyagok és a vörösvérsejtek képzéséhez a szervezetünkben. A B6 vitaminra van akkor is szükség, ha a B12 vitamin szeretnénk, hogy felszívódjon a szervezetünkben. Amennyiben magas B6 vitamin tartalmú élelmiszereket fogyasztunk, akkor azok támogatják az idegrendszer működését. Segít megakadályozni a különböző ideg és bőrbetegségek kialakulását, illetve a cukor és a keményítő lebontását.

Továbbá abban is a segítségünkre van, hogy a különböző zsírok és aminosavak megfelelően felszívódjanak. Illetve segít megelőzni a homocisztein felhalmozódását a vérben. A legtöbb gyógyszer, amely a terhesség alatt szedhető tartalmazz B6 vitamint, ugyanis enyhíti a hányingert. Illetve sok öregedés gátló kozmetikában is megtalálható ez a vitamin, hiszen elősegíti az öregedést gátló nukleinsavak megfelelő szintézisét. A B6 vitamin ismert még, mint természetes vízhajtó, illetve az éjszakai görcsök enyhítésében is igazán hatékony. Ám arra érdemes igazán oda figyelni, hogy ne vigyük túlzásba a napi ajánlott mennyiséget, hiszen könnyedén ideggyógyászati rendellenességet okozhat. További információ a vitamin.dynaxin.com oldalán.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs