2013. február 06.
A 4 legromantikusabb úticél hazánkban

Ha tervezik a nászút helyszínét vagy épp Valentin-napra készülődnek, esetleg párját szeretné meglepni egy romantikus utazással, nem kell azonnal a külföldi helyeket nézegetni, hiszen Magyarország is bővelkedik az olyan csodálatos helyekben, melyek kisugárzása felejthetetlenné teszi az együtt töltött romantikus napokat. Egy nagyszerű belföldi utazás által megismerhetjük hazánkat, remekül szórakozhatunk és még a pénztárcánkat is megtudjuk kímélni.

Pécs remek választást jelent. A város kulturális jelentősége természetesen tagadhatatlan, ám az is fontos, hogy ha Pécs mellett döntünk, akkor bármikor sétálhatunk egyet a festői szépségű Mecsekben. Ha tehát megunjuk a várost, akkor irány a természet, a romantikus séta vagy egy kis fürdőzés a közeli orrfűi tónál. Pécsen adottak a romantikus szűk, macskakövekkel borított utcácskák, melyek páratlan hangulatot árasztanak.

Tokaj szintén bővelkedik a látnivalókban és a romantikus hangulatban is egyaránt. Annak ellenére, hogy a város híres a borairól, az iváson kívül is adott még rengeteg színes program. Ha Tokaj mellett teszed le a voksod, akkor mindenképpen látnod kell a történelmi belvárost és nem szabad kihagyni a Tokaj Galériát sem.

Lillafüred az a város, ami igazán romantikus hangulatú. Remek választás azok számára, akik szeretik a hosszú sétákat. Meg kell nézni a Garadna völgyében elterülő Hámori-tavat, valamint a közelben található Anna és István barlangokat, amelyek lecsüngő cseppköveikkel páratlan élményekkel várnak mindenkit. Emellett szintén romantikus sétacél a Palotaszálló mögött kialakított függőkert a buja növényzettel és szobrokkal.

Zirc, a Bakony fővárosa, szintén csodás úti cél a szerelmesek számára. Érdemes felkeresni a Bazilika minor-t, vagyis a ciszterci apátsági templomot, amíg a természet szerelmesei számára tökéletes, romantikus túrát biztosít a Zirci Arborétum, ahol mamutfenyők alatt, illetve 250 éves kőhídon lehet sétálgatni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs