2016. február 18.
A 3D online játékok remek reflex fejlesztők!

Az online játékok világszerte vitákat keltenek, hiszen mindenhol azt olvashatjuk, hogy mennyire negatívak ezek a játékok. A valóság viszont az, hogy rengeteg pozitív hatása is lehet, amelyek közül az egyik a reflexek fejlesztése.

Egy tanulmány szerint az emberek, akik 3D online játékokkal játszanak, képesek jobban nyomon követni az egyszerre megjelenő tárgyakat, és a reflexműködésnek köszönhetően hamarabb fel is dolgozzák a gyorsan változó vizuális információkat. A folyamatos ismétlés a kulcsa annak, hogy jobbak legyenek a reflexeink, szóval minél többet játszunk ezeken a 3D online játékokon, annál gyorsabban tudunk reagálni bizonyos dolgokra, és a reflexműködésünk nagymértékben fejlődni fog. Ezek a játékok különösebb tudást nem igényelnek, így nem a tanítás és a nevelés a céljuk, hanem az, hogy minél gyorsabban tudjuk kezelni az egeret és/vagy a billentyűzetet.

Sok más pozitív hatása lehet az online játékoknak, például növelheti a kreativitást, fejlesztheti a képzelőerőt, segíthet a szocializálódásban, megtaníthat kitűzni és elérni a célunkat stb. ám mégis a reflexek fejlesztése az egyik legjobb hatás, úgy a fiatalabb, mint az idősebb generációra egyaránt. Az online játékok azok számára a leghasznosabbak, akik katonai, vagy rendőri pályára készülnek, hiszen náluk az a fontos, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű információt dolgozzanak fel, ezek a játékok pedig segítenek nekik abban, hogy jobban tudjanak fókuszálni, odafigyelni és minél hamarabb reagáljanak bizonyos szituációkban. Rengeteg stílusú és kategóriájú online játék ismert viszont a legismertebb és leghíresebb ilyen játék talán a Counter Strike vagy a League Of Legends, ahol egyetlen kattintáson múlhat az, hogy győzöl vagy veszítesz, és senki nem akar vesztes lenni, ugye?


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs