2013. július 16.
5 baki, melyre figyelj a munkahelyeden!

Napjainkban még inkább érvényes az az igazság, hogy egy jó munkát nem elég megszerezni, azt meg is kell tartani. Persze nem csak a főnökök lehetnek azok, akik megkeseríthetik a minden napjaidat a munkát, hiszen a kollégáid azok, akikkel napi szinten kontaktusba vagy. Éppen ezért pár apró bakival ne rontsd el a jó kapcsolatot!

A köszönés elhagyása bizony nagy bűn. Bár az egyik legalapvetőbb illemszabály, mégis sokan elfelejtkeznek a köszönésről érkezéskor és távozáskor is egyaránt. Elhagyása bizony rossz fényt vethet rád, sőt így elszalaszthatsz fontos információkat is, hiszen lehet, hogy az irodában észre sem veszik, hogy elmentél, pedig lett volna lényegi közölni való.

A gúnyos megjegyzések ugyancsak bajosak. Amennyiben műszakváltásban dolgozol, akkor sokat ronthat a megítéléseden, ha a váltásnál mosolyogva integetsz az érkezőknek, ezzel közölvén, hogy milyen rossz nekik, amíg Te már letudtad a munkát.

Fontos, hogy szó nélküli kölcsönvétel! Az irodákban gyakran akadnak közös használati tárgyak, amiket engedélykérés nélkül használhatsz, de ennek ellenére is érdemes szólnod, ha előre tudod, hogy sokáig lefoglalsz egy adott berendezést. Ha valami elfogyott, akkor szó nélkül soha ne vedd el mások használati tárgyait, akkor sem, ha egyébként azok is közösek!

Az okoskodás különösen idegesítő, főként, ha még csak most kerültél a munkahelyre. Javaslataid persze lehetnek, de ha a jelenlegi munkahelyeden másként működnek a dolgok és vannak berögzült szokások, akkor azt el kell fogadnod. Meg kell tanulni alkalmazkodni!

A saját időbeosztás ugyancsak problémákhoz vezethet. Előfordulhat, hogy úgy alakul a munka, hogy szükséges a túlórázás. Ha már unod az egészet, akkor is tart ki, biztos lehetsz benne, hogy a többiek így vannak ezzel, így ha elnyújtod az ebédszünetet vagy állandóan percre pontosan távozol sok rossz pontot szerezhetsz.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs